A MÓDSZER

Az Olvasásklinika komplex módszere:

A módszer segít megszabadulni a tanulási stressztől és fejleszti az olvasást. A komplex, mindenre kiterjedő felmérést követően alakítjuk ki a szülővel egyeztetetten a kezelést. Egy blokk 5 -6 egyéni foglalkozást tartalmaz, a foglalkozások között  napi 10-15  perces, szülővel történő közös gyakorlással. Az eredmény az örömteli, gördülékeny olvasás. A komplex, stresszmentesítő olvasásfejlesztés:

 • 5-6 egyéni személyes foglalkozásból áll.
 • és a foglalkozások között naponta 10-15 perc rendszeres és közös gyakorlás a szülőkkel
 • célzott stresszkezelés, és annak módszerének elsajátítása
 • továbblépés az olvasási mechanizmusok megerősítésében.

Tanulóink előrehaladását javuló tanulmányi eredményeik is gyakran igazolják

A kezelés menete:

Az első vizsgálati alkalommal feltárjuk az elakadás pontos helyét, a nehézség mibenlétét, és a szülővel konzultálva a közösen kialakított program (6-8 alkalmas ciklusok) alapján tesszük lehetővé a könnyedebb ismeretszerzést, az olvasás javulását, miközben az egyéni és családi nehézségek csökkenek, a gyermek magabiztosabbá válik.

A módszer a magyar nyelvre jellemző hangoztató-elemző (szótagoló)olvasásnak a gyökeréhez  nyúl vissza, emellett alkalmazza a stresszoldás egyik speciális formáját is.

Az Olvasásklinika munkatársai természetesen szükség szerint konzultálnak a pedagógussal és kapcsolatot tartanak az iskolával is.

Módszer:

Az Olvasásklinika által kínált módszer stresszoldó kezelés és olvasásfejlesztés finom összehangolása.

A  két módszer együttes alkalmazása jelentősen javítja az olvasási technikát,  a szövegértést,  mindez maga után vonhatja a helyesírási készség jelentős javulását is.

Megkeressük az olvasási és írásbeli elakadás helyét, idejét majd feltárjuk a miértjét és minőségét. Egyszerű, a gyermekeknek és fiataloknak is könnyen megtanulható stressz oldó technikák együttes alkalmazásával megszüntetjük a stresszt, ezzel szabad utat nyitva az olvasás és írás szabad, szárnyaló fejlődése előtt.

A terápia magába foglalja

 • A komplex felmérést
 • a személyes konzultációkat
 • az első alkalommal végzett felmérést, előzetes tesztet
 • az utolsó alkalommal végzett tesztet, értékelést.
 • továbbá 1 éves garanciális időszakot, tanácsadással, konzultációval, ha szükség lenne rá.

A terápia végeztével egy értékelést adunk, amiben a kiindulási állapot és a befejezési állapot között eredményeket értékeljük, Az első konzultáció és személyes találkozás alapján a szülőkkel való egyeztetést követően, hozzuk meg közösen a döntést a terápiáról és a további lépésekről.

 

Legutóbbi bejegyzés

 1. Anyuka harmadikos kislánnyal Anyuka harmadikos kislánnyal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 2. Másodikos kisfiú Másodikos kisfiú bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 3. Van másik iskola 2014 Van másik iskola 2014 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 4. Kultúrfitnesz: A teher és a pálma Kultúrfitnesz: A teher és a pálma bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 5. Hogyan szerethetik meg a fiatalok az olvasást? Hogyan szerethetik meg a fiatalok az olvasást? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 6. Az olvasás világnapja Az olvasás világnapja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 7. A stresszmentesítő olvasásfejlesztő módszerről a Magyar Katolikus Rádió Nyelvédesanyánk című műsorában A stresszmentesítő olvasásfejlesztő módszerről a Magyar Katolikus Rádió Nyelvédesanyánk című műsorában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 8. Nők Lapja Café Nők Lapja Café bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 9. ELIXIR magazin, Domján László rovata ELIXIR magazin, Domján László rovata bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva